Wil jij winnen met jouw evenement?

Bekijk hieronder de tips.

Je hebt een gave locatie, een geweldig programma en de zaal is gevuld met enthousiaste gasten. Die energie wil je natuurlijk de hele dag vasthouden. Hoe doe je dat als je gasten zich de hele dag geestelijk in moeten spannen? Afleiding! Of dat tijd kost? Nauwelijks. En je zult zien dat juist tijdens die onverwachte, creatieve en ontspannen momenten het groepsgevoel en de betrokkenheid van je deelnemers groeit. Daar wint iedereen bij.  

Hotel Papendal geeft je 5 tips om het energielevel van je event te boosten.

  1. De beste ideeën ontstaan aan de bar

Nog voor het startsein van je event gegeven is, vertonen een paar gasten de eerste tekenen van vermoeidheid. Gestrest door een lange file zijn ze maar nét op tijd voor de meeting. Dan begin je de race al met een achterstand. Helemaal niet nodig, als je je deelnemers een overnachting aanbiedt. Zo combineer je het nuttige met het aangename. ’s Avonds gezellig bijkletsen aan de bar van het hotel en ’s ochtends zit iedereen uitgerust aan het ontbijt. Terwijl de onderlinge banden worden aangehaald, ontstaan voorzichtig al wat ideeën. Ontspannen laadt iedereen zich op voor het event.

  1. Een opstelling die werkt

Zittend op een stoel luisteren en kijken naar een spreker op het podium. Dat houden je deelnemers geen uren achter elkaar vol. Houd er rekening mee dat, zelfs als je een hele goede spreker aan het woord laat, na ongeveer 15 minuten de concentratie van de luisteraars afneemt. Door creatief om te gaan met je opstelling, kun je de aandacht van je deelnemers langer vasthouden. Wat dacht je van hometrainers of skippyballen in plaats van stoelen? Of ga out-of-the-box met een heuse boksring in de zaal. In onderstaande video legt Wouter, Account Manager #OpPapendal, uit welke opstelling het meest ideaal is om de aandacht van je deelnemers vast te houden. Maar ook passend bij de doelstelling die je hebt voor deze bijeenkomst.

  1. Horen, zien en voelen

Ook al ligt het voor de hand om tijdens de opening of plenaire sessie van een intern event de baas het woord te geven, soms is zwijgen goud. Op het moment dat je iedereen bij elkaar hebt, moet er gepresteerd worden op het podium. Dat vereist van de spreker bepaalde vaardigheden en training. Je gasten verwachten niet alleen een inspirerend verhaal te horen, maar ook een inspirerende spreker te zien die hen zijn of haar boodschap laat voelen. Dat weten sprekers uit de topsport als geen ander. Coachen, motiveren en inspireren, daarmee scoor je op het podium.

  1. Lekker bewegen buiten je comfortzone

Het is geen geheim dat je van bewegen energie krijgt. Lekker buiten in de natuur met het zonnetje in je gezicht. Of gewoon binnen, tijdens of na een zakelijke bijeenkomst. Een HAKA-sessie kan binnen en buiten, met grote en kleine groepen en je hoeft er niet sportief voor te zijn. Tijdens deze ceremoniële dans die is ontstaan in Nieuw-Zeeland, wordt snel veel energie opgeroepen onder luide oerkreten: ‘Ka mate! Ka mate! Ka ora! Ka ora!’ Inderdaad, het haalt je deelnemers uit hun comfortzone, maar nieuwe wegen leiden tot nieuwe ideeën. En met de frisse energie kan het programma weer op volle kracht worden hervat. Deze energieke ervaring is trouwens ook een perfecte ijsbreker.

  1. Een feest voor de smaakpapillen

Vezels, vitamines en mineralen, hoe wakker je de eetlust aan met verantwoorde voeding? Daar weten de chef-koks op Papendal alles van. Presteren vraagt offers, maar niet op culinair niveau. Hier wordt een gezond dieet zo bereid, dat jouw gasten het als een feestelijke maaltijd ervaren. Ongemerkt wordt tijdens een gezonde maaltijd de basis gelegd voor winnende meetings.

Wil je meer tips & tricks voor het organiseren van meetings? Kijk

“Maak jouw evenement onvergetelijk”

Bron: www.events.nl

Social Share

2019-02-27T09:15:21+00:0024 januari 2019|
Ga naar de bovenkant