7 tip om jouw evenement zo duurzaam mogelijk te maken.

Wij helpen je op weg!

Duurzaamheid. Een begrip waar we zowel privé als zakelijk niet meer omheen kunnen. Zeker niet in de evenementenbranche, waarbij de impact op het milieu vrij groot is. Bezoekers leggen immers grote afstanden af, er is sprake van veel energieverbruik en er wordt nog meer afval geproduceerd. Wil je weten welke keuzes jij kunt maken om jouw evenement zo duurzaam mogelijk te maken? Wij helpen je op weg met deze 7 tips.

  1. Kies voor een locatie met een Green Key.

Dat zijn locaties die voldoen aan specifieke eisen op het gebied van milieu en natuur, bijvoorbeeld energiebesparing, afvalscheiding en duurzame inkoop.

  1. Stimuleer reizen met openbaar vervoer naar jouw event

Houd bij je keuze voor de evenementenlocatie rekening met de bereikbaarheid per openbaar vervoer en stel je bezoekers hiervan op de hoogte. Stuur bijvoorbeeld een mail of push-bericht waarin je de bereikbaarheid beschrijft en jouw gasten een reis per openbaar vervoer adviseert. Dit scheelt een heleboel CO2 uitstoot!

  1. Je hoeft zelf het wiel niet uit te vinden: vraag hulp aan leveranciers

Vaak werken duurzame locaties sowieso al met duurzame leveranciers en lokale producten. Ook je andere leveranciers kun je vragen op duurzame oplossingen. Vaak hebben zij al nagedacht over manieren waarop zij hun ecologische voetafdruk kunnen verminderen, jij profiteert van die kennis.

  1. Ga vega!

Wist je dat je event door geen vlees te serveren in één klap een stuk duurzamer wordt? Natuurlijk hoef je het niet meteen zo rigoureus aan te pakken. Er zijn allerlei lekkere alternatieven die misschien nét iets creatiever zijn dan die bitterbal. Zo verminder je gelijk je ecologische voetafdruk.

  1. Een maximaal event met minimale impact

Wist je dat een duurzaam event helemaal niet minder impact hoeft te maken? Verbindt bijvoorbeeld eens een goed doel aan je evenement. Of zorg voor een duurzaam spelelement waardoor duurzaam fun wordt: zo creëer je op een leuke manier bewustzijn.

  1. Vul je eigen Goodiebag

Iedere eventorganisator geeft zijn of haar gasten graag een goodiebag mee naar huis. Helaas gaat de helft thuis vaak meteen de prullenbak in. Door je gasten een tasje te geven – bijvoorbeeld een mooie voorgedrukte canvas tas – en een buffet klaar te zetten met handige folders en geinige weggevertjes pakt iedereen alleen waar ze écht interesse in hebben.

  1. Alle kleine beetjes helpen!

Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om jouw evenement zo duurzaam mogelijk te maken? Er zijn diverse bedrijven die je kunnen adviseren, maar ook kleine dingen helpen al: kies voor een duurzame locatie, werk met een eventapp en kies voor kraanwater in plaats van flessen.

Op zoek naar een evenementlocatie midden in het bos die beschikt over een Green Key Gold? Dan is Papendal wat voor jou! Papendal.nl

Social Share

2020-03-02T13:26:14+00:0024 februari 2020|
Ga naar de bovenkant