Recept van de Chef.
Voorjaar, zon, asperges… tijd voor een lekker receptje!

Chefkok Robbert Hulsteijn heeft de eerste asperges alweer van het land in zijn keuken liggen! Hij heeft inspiratie genoeg om met het witte goud een heerlijk gerecht tevoorschijn te toveren! Niet de geijkte ham, ei en botersaus of zalm met hollandaise saus… Nee, Robbert gaat voor iets exclusiever. Met coquilles, seranoham en truffelsaus… Jammie, dat wordt smullen.
“Asperges, het witte goud, past uitstekend bij Papendal”


Coquilles met truffel, serranoham en asperges (4 personen)
Ingrediënten
- 2 plakjes seranoham
- 8 stuks coquilles
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel; gember siroop
- theelepel truffel pasta
- 8 mooie asperges
- salad pea (erwtenscheut)
- olijfolie, peper en zout.
Bereiding
- Leg de coquilles 1 uur voor het bereiden uit de koelkast.
- Bak de ham krokant in een oven op 160 graden.
- Schil ondertussen de asperges en trek linten van de asperges met de dunschiller
- Maak de mayonaise met de truffel en de gember.
- Haal de ham uit de oven en laat deze afkoelen.
- Snij de ham helemaal fijn totdat het een soort kruim wordt.
- Staat alles klaar? Dan beginnen we met het wokken van de asperge slierten in olie, voeg hieraan peper en zout toe.
- Bak de coquilles aan beide kanten goed bruin circa 2 minuten, vervolgens naar smaak met zout en peper bestrooien en drogen op keuken papier.
Bord opmaken
- Zet een streep op het bord met de truffelmayonaise, doe dit met een lepel;
- Plaats daarop de gewokte asperge slierten;
- Vervolgens plaats je daarop de coquilles, doe dit op een speelse wijze.
Garneer het af met de crumble van de serranoham en een takje saled pea.