In gesprek met Mark Meisner

Alles over motorrijden.

Alle motorrijders opgelet. We interviewden motorfanaat Mark Meisner over zijn passie voor motorrijden, favoriete routes en ultieme toertocht. Wil jij binnenkort ook lekker gaan toeren? Kijk dan op Papendal.nl/motorroutes voor de mooiste tochten in de omgeving van Papendal!

Kun je wat over jezelf vertellen? Wie ben je en wat doe je precies?
Ik ben Mark Meisner, 37 jaar en woon sinds dit jaar met mijn gezin in Eerbeek tegen de schitterende Veluwe. Als echt Rotterdammer met een huisje, kleine tuin en nog kleinere schuur én drie motoren woon ik dan na hard werken in een mooie woning met grote tuin en een grote schuur waar al mijn motoren in passen.

Ik werk bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging en heb daar de website Motorrijders.nl onder mijn hoede samen met een team van vijf personen. Mijn werk bestaat voornamelijk uit fotografie & teksten schrijven en het onderhouden van de website en de social media kanalen.

Waar komt jouw passie voor motorrijden vandaan?
Tsja, net als veel andere motorrijders ben ik vanaf kleins af aan al bezeten van motoren. Een poster met een motor aan mijn muur, het behang met motoren én die groene Kawasaki in de etalage van de lokale motorwinkel deden mijn kinderhart elke keer sneller kloppen. Wat er ook zou gebeuren, dat motorrijbewijs moest er komen.

School, vriendin, een koopwoning & kinderen hebben dit allemaal uitgesteld maar op mijn 28e hakte ik de knoop door. Waar de meeste aankomende vaders stoppen met motorrijden, ging ik juist lessen en voor mijn 29e verjaardag had ik dan eindelijke mijn motorrijbewijs.

Voordat ik startte met motorrijden fotografeerde ik al veel. Door deze twee te combineren heb ik mijzelf omgedoopt tot ‘motograaf’. Naast mijn toenmalige werk was ik vaak in de avonden en weekenden op pad om andere motorrijders en hun levensstijl te fotograferen. Daarnaast was ik tijdens de familievakanties vaak op pad om landschappen op de foto te zetten. Dit combineer ik dan graag met motoren, ik denk langer na over de achtergrond en de locatie waar ik iets op de foto moet zetten dan het onderwerp zelf.

Hoe vaak rijd je motor?
Sinds ik dichter bij mijn werk woon is het een stuk minder, en door corona rijd ik nu nog minder. Gemiddeld is dat zo’n 200km per week. Tot maart was dit ruim 1000km per week, 4x 260 kilometer aan woon-werkverkeer hakt er wel in per week. Maar nooit met tegenzin. Harde wind, -10 op de thermometer en toch anderhalf uur over de snelweg naar Arnhem. Met de auto vind ik het niets, veel te veel last van files en dat opgesloten gevoel is echt geen pretje.

Wat is jouw favoriete route? En waarom?
Vanaf de Veluwe ga ik het liefst de Achterhoek in, liefst nog een stukje de Duitse grens over. Op zoek naar rust en mooie wegen. Kleine gezellige dorpjes of glooiende weilanden net over de grens van Doetinchem zijn schitterend. Ik zoek graag de rust op, ik heb al genoeg sociaal contact via mijn werk. Motorrijden is dan voor mij echt een moment om te rust te komen, te ontdekken en te verdwalen. Mijn navigatie brengt me altijd wel weer thuis als het daar tijd voor is.

Waarom is Papendal een perfect startpunt?
Ik heb er een aantal keer mogen overnachten, zowel privé als via werk en allereerst; het ontbijt is echt super! En de Superior kamer met glazen badkamer is heel mooi. De hele uitstraling van het hotel is mooi verzorgd en dat geeft rust in de huidige drukke samenleving. Dit klinkt heel ‘zwaar’ maar het is heerlijk thuiskomen na een dag shoppen in Arnhem of een dag op de motor te hebben gezeten.

Daarnaast ligt Papendal op een perfecte locatie. Dicht bij de snelweg, zonder daar last van te hebben. Op wandel en/of fietsafstand van de Veluwe en met de motor heb je maar liefst vier mooie landschappen in de buurt. Rijd naar het noorden en je zit in het bosrijke (maar ook toeristische deel) van de Veluwe. Rijd naar het oosten en je komt in de gemoedelijke Achterhoek en glooiende heuvels van Duitsland uit. Rijd je naar het zuiden dan ligt de Betuwe aan je voeten, net als de schitterende omgeving van Berg en Dal.

Heb je toch meer trek in drukte en schitterende wegen, dan biedt het westen de Utrechtse Heuvelrug en omgeving Veenendaal verschillende kleine wegen en gezellige dorpjes om doorheen te rijden. En dit allemaal binnen handbereik. Even na het diner nog een uurtje op de motor stappen is geen probleem.

Wat mag er echt niet ontbreken als jij gaat motorrijden?
Een opgeladen communicatie-set in mijn helm voor muziek. Ondanks dat ik de rust graag opzoek met de motor doe ik dit altijd met muziek aan. Niet hard, gewoon op de achtergrond, waarbij ik de muziek aanpas aan mijn stemming. Daarnaast kan ik ook niet zonder mijn TomTom, de navigatie die altijd op mijn motor zit. Zo weet ik altijd de weg terug als ik expres verdwaald ben.

Hoe ziet jouw ultieme motorweekend eruit?
Een weekend, dan blijf ik het liefst wat dichter bij huis. Met een tentje, slaapspullen en een tandenborstel maak ik dan een rondrit. Via Limburg, de Ardennen, Luxemburg, de Moezel, de Eifel en via Limburg weer terug. Zo kleine mogelijke wegen pakken, verdwalen, ontdekken en genieten. Niet gehaast. Om je heen kijken en de schoonheid van deze gebieden bekijken. Eten halen bij de supermarkt, een lekkere vlaai in Limburg, friet in België en currywurst mit pommes in Duitsland.

Welke motor(en) rij je?
Op dit moment rijd ik een KTM 990 Adventure, ongeveer mijn tiende motor. Deze is aangepast om beter off road te rijden en hij ziet er ruig uit. Daarnaast heb ik nog een Suzuki uit ’83 staan die dit jaar na zes jaar stilstand weer tot leven wordt gewekt. Nummer elf én twaalf staan al op de wensenlijst, volgend jaar maar eens voor kijken.

Samen toeren of liever alleen?
Allebei. Ik kan onwijs genieten door alleen op pad te gaan en mijn eigen ding te doen, maar ik rijd ook graag met een aantal vrienden waarvan ik hun rijstijl weet. Ik rijd graag door, maar wel rekening houdend met de omgeving. Ik wil geen roekeloos gedrag om mij heen. Ik heb tenslotte nog een gezin thuis zitten en die wil ik einde dag weer omhelzen.

Welk plekje op de wereld zou je wel willen verkennen op de motor?
Ik heb al acht jaar een route klaar liggen met een 30-35 tal passen in de Alpen. Gemaakt uit magazines in de tijd dat ik met mijn rijbewijs bezig was. Ik heb elk motorboekje gekocht dat er te vinden was. Ik heb alles drie keer gelezen en zoveel mogelijk Alpenpassen verzameld. Het is een route van zo’n 3500km geworden, waardoor ik met het fotograferen erbij zeker 2,5 week nodig heb. Dat zou ik heel graag nog eens willen doen.

Social Share

2020-08-20T10:59:51+00:0019 augustus 2020|
Ga naar de bovenkant