Hoe event-profs leren winnen tijdens LinkedInvite #OpPapendal.

Lees gauw mee.

Wat is de overeenkomst tussen winnen met LinkedIn en winnen op de Olympische Spelen? Je hebt een goed en groot netwerk nodig om je doel te halen. Onder meer Pieter van de Hoogenband en Edith Bos bevestigden dit tijdens LinkedInvite, het jaarlijkse LinkedIn-event #OpPapendal. Maar liefst 250 event-vakgenoten kwamen erop af! Wat leerden zij?

LinkedIn gaat om relaties, en relaties kunnen elkaar helpen. Hotel Papendal brengt dit in de praktijk en nodigt zelfs alle eigen LinkedIn-connecties uit voor het jaarlijkse spektakel LinkedInvite.

Privé en werk verbinden
De ‘aftrap’ werd dit jaar genomen door Alexander Gerritse, succesmanager LinkedIn BeneluX. Als fanatiek hobby-hardloper en een even fanatieke LinkedIn-prof weet hij: je hoeft werk en privé niet te scheiden. Alexander: “Verbreed je wereld met mensen met een gelijke passie. Doe samen dingen die je leuk vindt. Vaak komen de persoonlijke interesses van jouw relaties overeen met die van jou.” Alexander presenteerde meteen een tool waarmee je tijdens een event de andere aanwezigen kunt ‘LinkedInviten’: hoe handig is dat? De tool werd #OpPapendal natuurlijk meteen benut…

Wil jij de volgend jaar ook bij LinkedInvite zijn? Maak dan een LinkedIn-connectie met de event-profs #OpPapendal met Sjaak ten Bras, salesmanager bij Papendal.

‘Verzamel deskundigen om je heen’
LinkedIn is en blijft natuurlijk hét platform voor je professionele connecties. En om je doel te halen, heb je die altijd nodig. Wie kan dat nou beter illustreren dan Pieter van den Hoogenband, chef de mission voor de Nederlandse afvaardiging naar de Olympische Spelen van Tokyo 2020?

Pieter: “Hoe groter je netwerk is, hoe meer relevante kennis je kan verzamelen.”

‘Alleen ga je harder, maar samen kom je verder’

#durftevragen op LinkedIn
De boodschap van Pieter kan je 1-op-1 vertalen naar je eigen praktijk: wat precies heb jij nodig, welke coaches en andere deskundigen brengen jou naar je doel? En… ben jij daar al mee ‘ge-LinkedInd’? Dan volgt stap 2: #durftevragen! Door vragen te stellen aan je LinkedIn-relaties trek je als vanzelf de juiste professionals naar je toe. Van den Hoogenband: “Verzamel jouw perfecte team om je heen. Want alleen ga je harder, maar samen kom je verder.”

Praktische adviezen
Tijdens de parallelsessies die volgden was het moeilijk kiezen… Alles was interessant. Zo ging Teun van de Keuken (De Keuringsdienst van Waarde) in op ‘de zin en onzin van gezonde voeding’.

Even verderop sprak voormalig Nederlands topjudoka Edith Bos over haar verrassende weg naar persoonlijk succes. Achterover zitten in de zaal was geen optie voor de aanwezigen; interactie met de zaal is het handelsmerk van Edith. Onderwerpen als verandering, weerstand en geluk vormden de rode draad. Daarbij waren de voorbeelden van Edith uit haar sport- en privéleven een kapstok voor toepasbare tips.

Als je toch #OpPapendal bent…
De derde paralelsessie speelde zich voornamelijk buiten af. Want – als je dan toch #OpPapendal bent, dan verken je toch meteen de mogelijkheden van het ‘Thuis van Team NL’ voor jouw meetings en events? Tijdens de rondleiding werd daarom meteen toegelicht hoe je ook jij die in Tokyo-stijl kan organiseren…

Samen genieten
Tijdens de afsluitende borrel met walking dinner werden de adviezen van LinkedIn-goeroe Alexander Gerritsen meteen in de praktijk gebracht. Want… uiteindelijk verbindt niks meer dan ‘live’ contact en samen genieten. De inmiddels gelinkte relaties gingen dan ook uitgebreid met elkaar in gesprek en genoten ondertussen samen van – natuurlijk – de lekkerste Japanse hapjes.

Social Share

2019-10-15T09:18:35+00:0015 oktober 2019|
Ga naar de bovenkant