Recept van de Chef.
Pannenkoekenrollen met tonijn

In deze bizarre en onzekere tijden zitten we met z’n allen massaal thuis. Misschien komen de muren inmiddels op je af, of zoek je juist een leuke activiteit om samen met je kids te doen. Chef Erik te Velthuis deelt een eenvoudig recept met jullie, een klein verzetje én natuurlijk speciaal voor pannenkoekendag.
Nu je veel thuis moet blijven is het natuurlijk wel belangrijk om gezond te blijven eten! Wist je dat vis uit blik veel eiwitten bevat? Deze pannenkoekenrollen met tonijn zijn lekker om koud te eten, dus je kunt ze verdelen per persoon, uitdelen en toch voldoende afstand houden.
Was eerst goed je handen, zet alle spullen klaar en zorg dat je schoon en netjes werkt (dat is met kids wellicht iets lastiger).
Pannenkoekenrollen met tonijn
Ingrediënten voor één rol
- 2 eieren
- 25 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
- 25 gram rozijnen
- 5 gram bakboter of roomboter
- 1 zakje Tuna with a twist zongedroogde tomaat (maar tonijn uit blik kan ook)
Werkwijze
- Neem een beslagkom en meng met een garde de eieren met de bloem tot een glad beslag
- Voeg de rozijnen toe
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag met de boter
- M.b.v. een pannenlikker in één keer al het beslag verdelen in de koekenpan
- Keer na ca 1 minuut de pannenkoek om, bak de pannenkoek zachtjes gaar in nog een minuut
- Leg de pannenkoek op een koud bord en laat afkoelen
- Verdeel het tonijnmengsel over de pannenkoek
- Rol de pannenkoek strak op
- Snij de pannenkoekrol in 5 of 6 stukken
- Zoete eier-rol: gereed om te smullen
Copyright Brenda Frunt en Erik te Velthuis.





