Pasta recept van Erik te Velthuis.
Runderballetjes met tomaat, speltspaghetti en courgettespirelli.

Nog geen idee wat je wil eten vanavond? Maak dan één van de speciale gerechten uit het boek van onze chef Erik te Velthuis, namelijk de pasta met runderballetjes, tomaat, speltspaghetti en courgettespirelli. Een verantwoord recept, maar natuurlijk harstikke lekker!
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig?
120 gram rundergehakt
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 theelepel Provençaalse kruiden
35 gram (spelt) volkoren spaghetti
5 ml olijfolie
50 gram ui, in halve ringen gesneden
80 gram paprika, in reepjes gesneden
70 gram tomaat, in kleine stukjes gesneden
1 tak basilicum
100 gram tomatenpassata
100 gram spirelli van courgette
Peper en zout
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met de helft van de knoflook en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
- Rol het gehakt tot 5 kleine stevige balletjes.
- Kook de spaghetti in circa 8 minuten gaar in kokend water en giet af in een zeef.
- Verhit een wokpan.
- Bak de gehaktballetjes in de olijfolie al rollend bruin.
- Voeg daarna de ui, de andere helft van de knoflook en paprika toe en bak al roerend op hoog vuur.
- Voeg de stukjes tomaten toe en bak de basilicum mee.
- Als laatste voeg je de tomatenpassata toe en laat je het doorkoken totdat er een mooi saus ontstaat.
- Verhit een koekenpan of andere wokpan en bak de courgettespirelli kort en fel.
- Voeg de spaghetti toe en meng met de courgettespirelli.
- Schep het spaghettiduo op een bord en daarover de balletjes met de saus.
