7 tips

Voor het verminderen van stress

Dit was de week van de werkstress. De onzekere tijd waar we ons in bevinden kan stress met zich meebrengen. Iedereen zal erkennen dat het goed is om stress te verminderen. Maar waar moet je eigenlijk beginnen? We helpen je op weg.

Het verminderen van stress begint bij een stukje bewustwording en het achterhalen van de zaken waar je stress van ervaart. We hebben allemaal een druk leven maar merk je dat stress je leven teveel negatief beïnvloedt? Kijk dan wat je kunt doen om stress te verminderen. Stress heeft immers diverse (negatieve) gevolgen voor je gezondheid. Zo kan stress onder andere zorgen voor een (te) hoge bloeddruk, voor concentratieproblemen, een verlaagde weerstand en stress kan leiden tot slaapproblemen.

Een aantal algemene tips voor het verminderen van stress:

  • Ga na wat de stress in je leven veroorzaakt en kijk of je er iets aan kunt doen. Vraag eventueel hulp aan familie, vrienden of collega’s.
  • Leg niet teveel druk op jezelf, maak een realistische takenlijst en stel prioriteiten.
  • Maak regelmatig je hoofd leeg, bijvoorbeeld door het maken van een wandeling, door te gaan sporten of door gedachten op te schrijven.
  • Zorg voor voldoende slaap, een vast slaapritme helpt hierbij.
  • Eet gezond.
  • Zorg voor voldoende ontspanning. Kies een vorm van ontspanning die voor jou werkt, of dit nu het luisteren van muziek, het kijken van een serie of het lezen van een boek is.
  • Ga een stap verder in ontspanning met behulp van yoga, meditatie en ademhalingstechnieken. Wist je dat deze ontspanning kwalitatief beter is dan ontspannen met Netflix?

De oorzaak van (teveel) stress is voor iedereen anders. Dat geldt net zo goed voor het aanpakken van stress. Want wanneer iets voor de één werkt, wil dit niet zeggen dat het een ander ook verder helpt. Kijk dan ook goed waar jouw stress vandaan komt en wat jou helpt om deze stress te verminderen. Veel succes!

Social Share

2020-11-20T08:13:15+00:0020 november 2020|
Ga naar de bovenkant