Vragenvuurtje.

Maak kennis met Arjen!

Vertel eens Arjen, waarvoor ben jij verantwoordelijk op Papendal?
“Ik ben werkzaam op de afdeling Vastgoed bij Sportcentrum Papendal. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken op Papendal, zoals het onderhoud en beheer van de panden en accommodaties op het terrein, en renovaties en bouwprojecten om ons centrum te blijven vernieuwen en ontwikkelen. Hierbij werken we vaak nauw samen met de sportbonden die ons input geven voor de sportfaciliteiten. Daarnaast houden we ons bezig met zaken waar mensen misschien niet zo snel bij stilstaan, denk aan de groenvoorziening, schoonmaak en veiligheid op het terrein. We hebben veel contacten met externe organisaties en zetten ons in om nieuwe huurders te kunnen verwelkomen in de kantoorpanden. Als teamleider facilities stuur ik de conciërge en sporthalbeheerders aan en ben ik verantwoordelijk voor zaken als schoonmaak, beveiliging en bedrijfshulpverlening.”

Jij loopt hier al een tijdje rond, kun je iets vertellen over je achtergrond en de verschillende rollen die je hebt bekleed?
“Ik loop hier inderdaad alweer een tijdje mee. Ik kom eigenlijk uit de hotellerie, voordat ik op Papendal kwam heb ik met name in hotels gewerkt als bedrijfsleider. In 2001 ben ik begonnen bij Hotel en Congrescentrum Papendal, op de afdeling servicemanagement. Je was destijds niet alleen operationeel verantwoordelijk voor het hotel, maar reed ook dagelijks rondes over het terrein. Later werd het meer hotelgericht. Na een tijdje in de banqueting ben ik aan de slag gegaan als duty manager. Ik was exact 12,5 jaar in dienst toen ik overstapte naar Sportcentrum Papendal. Ik ben dus nu alweer 5,5 jaar actief in mijn huidige rol.”

Wat zijn je grootste uitdagingen?
“De grootste uitdaging is wel om de kwaliteit van de accommodaties en het terrein op niveau te houden. Papendal profileert zichzelf als beste topsportcentrum, we leggen de lat hoog. Een dergelijk topsportklimaat brengt natuurlijk hoge verwachtingen met zich mee. Het is aan ons om deze verwachtingen waar te maken door de faciliteiten op orde te houden (hardware) en daarnaast de gewenste service te verlenen (software).”

Wanneer ben jij tevreden?
“Tja, wanneer ben je zelf tevreden? Als je ergens voldaan vertrekt omdat je goed geholpen bent, of als de faciliteiten voldoen aan al je wensen. Dit neem ik vaak als referentiekader. Als huurders zich thuis voelen, een event goed is geslaagd of een sporter gebruik kan maken van topfaciliteiten om het hoogst haalbare in zichzelf naar boven te halen: dan doen we het goed. Alle collega’s en leveranciers vormen een schakel om dit voor elkaar te krijgen. Mooi om hiervan deelgenoot te zijn en er met het team voor te zorgen dat de gestelde doelen behaald worden.”

Wat vind je het meest bijzonder aan het werken op Papendal?
“Toch wel het werken met jonge mensen. We hebben een relatief jong team en ook de topsporters die hier trainen zijn jong en ambitieus. Dat geeft energie en inspiratie. Daarnaast werken we natuurlijk in een mooie, sportieve omgeving en in mijn functie heb ik veel vrijheid om nieuwe activiteiten te ontplooien. Dit maakt het heel prettig werken op Papendal.”

Ben je zelf ook sportief?
“Jazeker, sinds ongeveer een jaar ben ik actief op de wielrenfiets. Ik probeer iedere week diverse trainingsritjes te maken en vind het ook leuk om af en toe een toertocht te rijden, met collega’s bijvoorbeeld.”

Wat betekent winnen voor jou?
“In het wielrennen is winnen voor mij niet belangrijk. Ik sport voor het sociale aspect en om me fit te voelen. In mijn werk betekent winnen voor mij het halen van gestelde doelen. Dat kan trouwens groot maar ook heel klein zijn. Juist die kleine winmomentjes zijn heel belangrijk. Ik vind het mooi als we, soms met grote omwegen, kunnen winnen met de hulp en inzet van anderen. Het is gaaf om samen resultaten te behalen, dit heeft een positieve uitwerking op iedereen die betrokken is.”

Social Share

2019-08-05T15:31:19+00:005 augustus 2019|
Ga naar de bovenkant