De mannen die altijd klaarstaan voor onze topsporters.

Een inspirerend vragenvuurtje

Papendal vragenvuurtje

Maak kennis met Rutger Moolhuijzen!

Wie ben je, wat is je functie?
“Ik ben Rutger Moolhuijzen, 37 jaar, woonachtig in Lent en ik werk alweer 10 jaar als sporthalbeheerder #OpPapendal. Wij zorgen ervoor dat in de sportzalen alles tot in de puntjes geregeld is voor de topsporters, zodat zij zich alleen maar met trainen hoeven bezig te houden.”

Wat moeten we ons bij de functie sporthalbeheerder voorstellen?
“Met een team van zeven mannen zijn we er met name voor de topsporters, maar ook voor andere gebruikers van het terrein en de accommodaties. We zorgen er onder andere voor dat de volleybal- en badmintonnetten, handbaldoelen en basketbaltorens gereed staan voor de training. We zijn verantwoordelijk voor onderhoud, kleine reparaties aan materialen en voor het beheer ervan. Ook bijvoorbeeld voor de HAN en RijnIJssel die een sporthal #OpPapendal gebruiken voor praktijklessen. Maar we zijn ook veel buiten te vinden. Voor het uitzetten van evenementen en sportdagen, echt van A tot Z. We ontvangen dan een draaiboek van Papendal Evenementen en gaan aan de slag. Van het neerzetten van prullenbakken en dranghekken tot het belijnen en klaarzetten van sportvelden. Daarnaast hebben we een belangrijke rol, samen met andere collega’s, in geval van calamiteiten. We zijn allemaal getraind BHV’er & EHBO’er. In geval van ongevallen zijn wij vaak als eerste ter plaatse, maar we zijn ook verantwoordelijk voor het opvangen en begeleiden van een ambulance naar de plaats van de calamiteit.”

Wat maakt het zo bijzonder om sporthalbeheerder #OpPapendal te zijn?
“Het is een combinatie van de faciliteiten hier die echt van wereldklasse zijn en het samenwerken met de topsporters en coaches. Als ik dan een sporter van Papendal zie bij Studio Sport dan ben ik echt trots. Het is een eer om hier te werken.”

Wanneer ben je echt tevreden?
“Eigenlijk wanneer je niks hoort van de topsporters en coaches, er geen klachten zijn. Dus wanneer de gebruiker helemaal tevreden is. Daar doen we het voor! En ook als je na een succesvol evenement een mailtje ontvangt dat alles naar wens klaarstond en goed verlopen is. Mooi om dan waardering te krijgen.”

Waar haal jij je inspiratie of motivatie vandaan?
“Toch echt uit de topsportomgeving! Als je hier werkt dan zie je als geen ander wat een topsporter er allemaal voor moet doen om te kunnen presteren. Je ziet ze hier ’s ochtends vroeg om 07.00u al binnenkomen en ’s avonds om 18.00 of 19.00u zijn ze nog met hun tweede trainingssessie bezig. Dat inspireert om zelf ook een stapje extra te zetten.”

Waar ben je trots op?
“Ik ben überhaupt trots dat ik hier mag werken. En ook wel op de ontwikkeling die we als terrein en organisatie hebben doorgemaakt. In 10 jaar tijd heb ik het sportcentrum enorm zien veranderen, met de komst van de Arnhemhal, de BMX-baan, de Ruskahal, de nieuwe atletiekbaan en meer. Maar ook het hotel heeft zich ontwikkeld. Ik vind het heel mooi om te zien dat niet alleen de faciliteiten zijn verbeterd, maar we ook als organisatie een stuk professioneler zijn geworden. En er heerst hier altijd een hele fijne onderlinge sfeer.”

Beoefen je zelf een sport?
“Jazeker! Ik voetbal bij Quick in Nijmegen, al ruim 30 jaar en nog steeds grotendeels met dezelfde gasten. Redelijk fanatiek ook, in de eerste klasse. Dit jaar staan we nog op het veld maar volgend jaar gaan we de zaal in. En naast het voetballen doe ik aan hardlopen.”

Wat betekent winnen voor jou?
“Heel veel! Niet alleen bij het voetballen wil ik altijd winnen, ik ben ook super fanatiek met spelletjes bijvoorbeeld. En als supporter van Ajax ben ik net zo gepassioneerd. Als zij een belangrijke wedstrijd moeten spelen dan ben ik de hele dag zenuwachtig, ben ik tijdens de wedstrijd absoluut niet gezellig voor mijn gezin en bijvoorbeeld na de overwinning op Real Madrid in de Champions League heb ik de hele nacht niet geslapen, zo gaaf!”

Papendal vragenvuurtje
Papendal vragenvuurtje

Social Share

2019-03-19T15:39:18+00:0019 maart 2019|
Ga naar de bovenkant