Werkend de zomer doorkomen.

8 tips!

Ken je dat gevoel? Terwijl jij de weken aftelt naar je vakantie, gaan al je collega’s een voor een op vakantie. Op social media, in je WhatsApp groepen, overal om je heen zie je vakantiefoto’s. Jij houdt de toko draaiende terwijl je collega’s op het strand liggen. Maar hoe kom je die lange zomer door?

1. Geniet van de rust
De zomer is een heerlijke periode om je to-do lijst af te werken. Eindelijk rust. Minder collega’s die je afleiden, minder telefoontjes. Eindelijk tijd voor de klussen die het hele jaar zijn blijven liggen. Afvinken maar!

2. Trakteer op ijsjes
Is het buiten 30 (of 40!) graden en zit je met een aantal overgebleven collega’s te puffen op kantoor? Neem eens ijsjes mee naar kantoor, dat geeft een heerlijk zomergevoel. Of ga voor een heerlijk zomers drankje!

3. Deel je werktijden anders in
Wordt het een zomerse dag? Begin lekker vroeg zodat je na het werk nog even naar een strandje kunt, of ga lekker borrelen en een hapje eten op het terras.

4. Bewust genieten
Eindelijk even geen files op de weg. Je kunt je werkdag starten wanneer je wilt en hoeft geen rekening te houden met de avondspits op de weg terug. Heerlijk! Meer tijd om bij je partner of gezin te zijn en om van de zomer te genieten.

5. Vrijdagmiddagborrel
Oké, er zijn misschien veel collega’s op vakantie maar je bent vast niet helemaal alleen achtergebleven. Verplaats de vrijdagmiddagborrel eens van kantoor naar een terras in de stad. Gezellig samen het weekend inluiden. Bonus: goed voor de sfeer in het team!

6. Tijd voor bezinning
Doe eens een stapje terug. Neem even de tijd voor bezinning. Bedenk welke projecten je energie geven en waar dit door komt. Of zet eens op papier hoe je jezelf de komende tijd wil ontwikkelen. Wat zijn je toekomstplannen? In alle drukte sta je hier waarschijnlijk te weinig bij stil, maar nu kan het!

7. Een zomers muziekje
Vind je de rust op kantoor maar saai? Zet een lekker zomers muziekje aan en ga swingend de werkdag door.

8. Vitamine D tanken
Je hebt het iets minder druk, maak daar gebruik van! Ga lekker naar buiten, geniet van het zonnetje. Bijkomend voordeel, na een wandeling ben je productiever.

Fijne zomer, werk ze en blijven aftellen hè? Want ook jouw vakantie laat vast niet meer al te lang op zich wachten.

Social Share

2019-08-01T07:08:01+00:0029 juli 2019|
Ga naar de bovenkant