Zo wordt jouw kerstevent echt leuk!

Waarom niet eens anders dit jaar?

Middenin de rat race die november heet, realiseer je je opeens dat dat betekent dat het óók bijna Kerst is. Kerstborreltijd. Terwijl je haastig het stof van de kerstdecoratie van vorig jaar afblaast, de gebruikelijke locatie checkt en bijna de cateraar hebt gebeld voor dat best-wel-lekkere borrelplateau van vorig jaar vraag je je af: waarom niet eens iets anders dit jaar?

Voor de meeste bedrijven is de kerstborrel een manier om het team te bedanken voor het geweldige werk van het afgelopen jaar. Het doel is dus om ervoor te zorgen dat iedereen zich gewaardeerd voelt. Een beetje lol en ontspanning hoort er ook bij, er zijn immers niet altijd evenveel momenten waarop collega’s elkaar in een informele sfeer spreken. Dus: weg met die kitscherige kerstversiering en miniboompjes. Dit kerstevent wordt écht leuk!

Lelijke kersttruienborrel

Je kent ze vast wel, die verschrikkelijk lelijke kersttruien waarop de kerstman je toelacht met een berg glitterlampjes in zijn baard? Of die kriebelige kersttrui die je oma ooit voor je breide? Haal ze maar tevoorschijn, want dit jaar kan de lelijkste trui je wel eens winst opleveren. Voorpret gegarandeerd! Het maakt in dit geval niet uit of je de directeur of medewerker bent, iedereen is gelijk. Bovendien zorgen de truien voor een mooi gespreksonderwerp tijdens de borrel. Of je voor dit thema nog een geschikte externe locatie durft uit te zoeken – veel leuker dan gewoon op kantoor toch? – hangt af van hoe dapper je collega’s zijn.

Wel of geen alcohol

Alcohol hoort bij een feestje toch? Niet voor iedereen! Niemand wil zijn collega á la Bridget Jones’ Dairy zingend op een tafel aantreffen. Bovendien drinkt niet iedereen – om diverse redenen – een wijntje of een glas bier. Hoewel helemaal geen alcoholische drankjes voor de meeste mensen te ver gaat, is het geen slecht idee om voor voldoende andere opties te zorgen. Frisse fruitcocktails, alcoholvrije bubbels: zo wordt jouw kerstborrel voor iedereen een feest. Bijkomend voordeel? Geen gedoe over wie Bobt én niemand die zich de volgende dag hoeft te schamen over die net íets te jolige grap.

Doe iets actiefs!

Steeds meer bedrijven kiezen onder andere om bovenstaande reden voor een kerst- of eindejaarsevent met een actief element. Zo draait niet alles om die borrel. Een winterse clinic, een sportieve workshop of Olympische Wintergames?

In de frisse lucht doet iedereen nieuwe energie op!

Denk eens na over het tijdstip

De standaard kerstborrel vindt ’s avonds plaats. Lichtjes aan, gezelligheid alom! Helaas kan het zijn dat je door de keuze voor een later tijdstip een aantal collega’s de gelegenheid ontneemt om aanwezig te kunnen zijn. Misschien is een feestelijke lunch wel passender binnen jouw bedrijf. Of wie weet hoort een evenement tijdens werktijd of aan het begin van de avond wel tot de mogelijkheden. Zo kan iedereen aanwezig zijn.

Christmas Factory #OpPapendal

Elk jaar is het weer zoeken naar de invulling van dat kerstevenement. Om nog maar niet te spreken over het traditionele kerstpakket. Wat als je alle bovenstaande tips nu eens combineert met het uitzoeken van een persoonlijk kerstpakket? Tijdens de Christmas Factory #OpPapendal kan iedereen zelf zijn cadeau bij elkaar shoppen. Op basis van een vooraf bepaald budget ontvangen de medewerkers muntjes waarmee ze in de kerstfabriek naar hartenlust kunnen shoppen. Interieurspulletjes, bieren, kazen, huishoudelijke producten of sieraden, hier vindt iedereen iets leuks. Gecombineerd met een kerstborrel, diner of eindejaarsspeech een geheel verzorgde dag! Alleen je kerstpakket ophalen? Dat kan natuurlijk ook. Of je die lelijke kersttrui aantrekt is aan jou!

Social Share

2019-12-06T11:04:47+00:0022 november 2019|
Ga naar de bovenkant